fbpx

VAŽNA OBAVIJEST: Njemačka ambasada zatvorena do daljnjeg!

17. März 2020. 0 Kommentare

Njemačka ambasada u Sarajevu, donijela je sledeću odluku:


„Usljed aktuelnog razvoja situacije u pogledu širenja korona virusa odjel za vize i pravno-konzularni odjel Njemačke ambasade u Sarajevu će biti zatvoreni od utorka, 17. marta 2020. godine do zaključno s petkom, 03. aprilom 2020. godine. Ovdje se radi o privremenoj mjeri. Ukoliko bude potrebno da gore pomenuti odjeli ostanu zatvoreni i nakon 03. aprila 2020. godine, Ambasada će o tome blagovremeno informisati na svojoj internet i Facebook stranici.
Ovjeravanje dokumenata nije moguće. Zahtjevi za izdavanje pasoša neće biti obrađeni.
U sljedećim iznimnim situacijama molimo da se putem e-maila obratite na adresu: rk-info@sarj.diplo.de
• Ako ste njemački državljanin
• Ako nemate drugo državljanstvo
• Vaš jedini lični dokument ističe za manje od tri mjeseca i Vi imate dokaze o tome da imate mogućnost da otputujete iz Bosne i Hercegovine (avionska karta, ulazak u zemlju prije više od 14 dana).
U datom slučaju je moguće da Vam se izda putni list u vidu zamjenskog pasoša. Kako bi se ustanovilo da li je to u Vašem slučaju moguće, molimo da Ambasadi u jednoj pdf datoteci dostavite skeniranu kopiju Vašeg zadnjeg ličnog dokumenta, ulazni pečat Vašeg zadnjeg ulaska, kao i avionske karte.
Takođe ukazujemo na upute Ministarstva vanjskih poslova Njemačke vezano za putovanja i savjetujemo njemačkim državljanima da se hitno registruju na spisku Njemačke ambasade radi predostrožnosti u slučaju krize:
https://elefand.diplo.de/elefandextern/home/login!form.action
Ambasada moli za razumijevanje zbog donošenja ove mjere.“

Impressum

MEDINGTECH - PERSONALVERMITUNG

Elvirs Delic

Die Anschrift

Am Geisberg 9 Trunkelsberg 87779

STEUERNUMMER: 138/210/70478

Ust.IdNr.:DE308351819

Kontakt

Mob 004915127567888

Ein Agenturpaket bestellen