fbpx

Novo: Digitalno podnošenje zahtjeva za Plavu kartu

4. Januar 2023. 0 Kommentare

U Sarajevu od sada možete podnijeti zahtjev za vizu za Plavu kartu (EU) online. U sklopu online procedure provjeravamo kompletnost Vaših dokumenata, kako biste bili optimalno pripremljeni za Vaš termin u inostranom predstavništvu.

Prijavite se online za Plavu kartu (EU) na portalu za digitalno podnošenje zahtjeva u inostranstvu Ministarstva vanjskih poslova Njemačke. U sklopu online procedure provjeravamo kompletnost Vaših dokumenata, kako biste bili optimalno pripremljen za Vaš termin u Ambasadi.

Koristite ovaj jednostavan način da se prijavite za Vašu vizu za Plavu kartu (EU). Link koji vodi na portal za digitalno podnošenje zahtjeva u inostranstvu Ministarstva vanjskih poslova Njemačke nalazi se na dnu stranice.

Molimo da uz Vaš zahtjev za vizu priložite sljedeću dokumentaciju:

  • Vaš pasoš koji važi još 10 mjeseci. Molimo da donesete i dvije kopije stranice Vašeg pasoša s ličnim podacima.
  • 2 aktuelne biometrijske fotografije.
  • Vaš Ugovor o radu
  • Predsaglasnost Savezne agencije za rad. Ova predsaglasnost nije potrebna, ako Vaša zarada iznosi najmanje 60% gornje granice za izračun doprinosa za obvezno penziono osiguranje u Njemačkoj, za deficitarna zanimanja 52% gornje granice za izračun doprinosa za obvezno penziono osiguranje.
  • Izjavu o radnom odnosu, formular od šest stranica koji je objavljen na web stranici Savezne agencije za rad i zapošljavanje. Molimo da uvijek koristite aktuelnu verziju Savezne agencije za rad i zapošljavanje
  • Vašu diplomu o visokoj stručnoj spremi, nadovjerenu pečatom Apostille i prevedenom na njemački jezik
  • Dokaz o priznavanju ekvivalentnosti inostrane visoke stručne spreme, uključujući i priznavanje naučnog stepena, alternativno dokaz o priznavanju ekvivalentnosti Vaše diplome o visokoj stručnoj spremi. Link koji vodi do Anabin-Baze podataka za procjenu inostranih  dokaza o obrazovanju ćete naći na kraju stranice.

Taksa za Vas zahtjev za vizu iznosi 150 KM. Taksu plaćate tek kada dođete na Vaš termin u Ambasadi.

Link za portal: https://digital.diplo.de/Blaue-Karte

Preuzeto sa: https://sarajewo.diplo.de/ba-sh/service/plava-karta/2568852?view=

Impressum

MEDINGTECH - PERSONALVERMITUNG

Elvirs Delic

Die Anschrift

Am Geisberg 9 Trunkelsberg 87779

STEUERNUMMER: 138/210/70478

Ust.IdNr.:DE308351819

Kontakt

Mob 004915127567888

Ein Agenturpaket bestellen